For langt de fleste unge indgår beskæftigelse som en central del af det relationelle liv de ønsker. Vi ser ofte at beskæftigelsen har en stor medvirken til identitetsskabelsen og genoprettelsen af den tabte selvfølelse hos de unge.
Vores tilbud
Det er kontaktpersonen og socialrådgiveren der i fællesskab udfører beskæftigelsesindsatsen. Der bygges på de allerede etablerede relationer og viden om det liv den unge har. Indsatsen sker i tæt samarbejde med den unges jobcenter og deres samarbejdspartnere.
Vi allokeres ekstra ressourcer til at få afklaret den unge, finde en praktik-/uddannelsesplads og fastholde den unge i beskæftigelsen. Ved afslutningen af et beskæftigelsesforløb laves en nøje beskrivelse af de erfaringer vi har gjort os, herunder vores vurdering af den unges ressourcer ift. fremtidig beskæftigelse.
Afklare beboeren
Vi er meget grundige i afklaringsforløbet. Vores viden fra hverdagen i bofællesskabet kommer os til gavn og gør, at vi allerede ved en del om hvad beboeren vil med livet og de skånebehov der er nødvendige. Da det som oftest er længe siden den unge har været i beskæftigelse er skånebehovet noget vi gør meget ud af, at definere præcist, så både antallet af timer, arbejdsopgaver og det sociale liv i beskæftigelsen matcher den unges behov.